Kontakt & om mig

Kontakt

Välkommen att kontakta mig om du har frågor eller funderingar – jag återkommer så fort jag kan.

Använd formuläret eller kontakta mig direkt via mail.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Om mig

Jag som driver Utegång heter Johanna. Under många år har jag vetat att jag vill använda mig av naturen som en hälsofrämjande plats i arbete med för att få människor att må bättre och för att njuta mer av livet. Mixen av mina erfarenheter från barn, utbildad hälsoutvecklare, fritidsledare, utomhuspedagog samt andra stigar i min egna skräddarsydda utbildning har lett mig fram till Utegång. Så nu kan titulera mig Naturhälsoinspiratör, det har jag själv bestämt att jag nu är. För jag vill nämligen inspirera till att använda naturen och vistas i den på ett enkelt sätt till vardags. Jag älskar alla magiska platser som man kan hitta som bara finns där och väntar på en. Jag förvånas alltid av hur vackert och fint det är där ute. Mest spännande är det att följa djurstigar och expert är jag på att hitta sköna sittplatser. Ser jag en perfekt mossig fåtölj kan jag inte bara gå förbi den.

Det Utegång erbjuder är det jag känner ligger mig närmast i vad jag brinner för och kan inspirera med. Det skulle egentligen bara kunna vara att sitta där på den perfekta sittplatsen och bygga ett litet bo till någon påhittad filur och dricka kaffe, gärna en mulen dag i november. Tur att jag inte kommit på allt själv utan det mesta har grund i forskning, utbildningar jag gått samt erfarenheter.

Vi ses ute!

Jag går ut en stund…

…Det är något man säger och som jag sagt sen jag var liten. Jag minns känslan när jag sa det, vad det kunde innebära. Det var nästan som att jag skulle ge mig i väg på ett äventyr långt bort. Men i min värld räckte det med att gå till grönområdet två hus bort. Jag kände en frihet av att säga så och att ge mig ut en sväng på obestämd tid. Att följa en stig eller bara sitta och gömma sig i en buske, att gå ut en stund kunde innebära så mycket och så mycket magi.

Jag säger fortfarande samma mening men alltmer sällan. Nu blir det mer att jag klämmer in det på en bestämd tid. Men när jag väl kommit ut känner jag likadana känslor som när jag var liten. Jag försöker släppa roller och prestationer och bara vara, ta in det som är runt omkring mig. Jag tycker fortfarande att det är lika spännande att följa en ny stig. Jag älskar känslan av att kunna gömma mig under ett träd och känna att ingen vet var jag är just i detta nu. Vare sig jag är själv eller med andra så känner jag mig som mest neutral och som mig själv när jag är ute i naturen. Naturen smittar av sig, den bara är och har alltid varit där.

Så vill du gå ut en stund?